czwartek, 16 kwietnia 2015

Warsztaty WEGAŃSKIE: Eko Quchnia i "Wariacje na temat strączków"

 
Czwartkowe popołudnie spędziliśmy na pichceniu z Edytą Żuk-Kempą - blogerką prowadzącą Ekoquchnia.pl

Jak sama o sobie mówi z wykształcenia i zawodu jest biolożką, podyplomową dietetyczką ciągle poszukującą odpowiedzi na pytanie: jak jeść zdrowo?
Świeżo upieczona roślinożerka preferująca lokalne, sezonowe, najlepiej ekologiczne warzywa, owoce i zioła.
Działkowiczka amatorka która w tym roku wyhodowała swój pierwszy jarmuż i piękne dynie.
Lokalna patriotka zakochana w rodzimym Podlasiu i jego przyrodzie...

Uczestnicy przygotowali m.in. smakowite pierożki, ciastka a la pieguski z cieciorki, sałatki, zupy...


Warsztaty ciszyły się sporym zainteresowaniem.



Przygotowania "smalcu" z fasoli, śliwki i gruszek.
 A uśmiech towarzyszył nam przez cały czas!

Kolejne wcielenie soczewicy, tym razem w roli sałatki. Do tego orzechy, czerwona cebulka i natka pietruszki.

Połączenia na pierwszy rzut oka absurdalne, czyli strączki, mleko kokosowe i natka pietruszki. Smak? Zupa rozpływała się w ustach.. ;)

..i nadszedł czas na konsumpcje!

Praca zespołowa to podstawa.
Macie smak na kolejne warsztaty? Zapraszamy już teraz na majowe warsztaty kulinarne! :)