Czwartkowe popołudnie spędziliśmy na pichceniu z Edytą Żuk-Kempą - blogerką prowadzącą Ekoquchnia.pl
Jak sama o sobie mówi z wykształcenia i zawodu jest biolożką, podyplomową dietetyczką ciągle poszukującą odpowiedzi na pytanie: jak jeść zdrowo?
Świeżo upieczona roślinożerka preferująca lokalne, sezonowe, najlepiej ekologiczne warzywa, owoce i zioła.
Działkowiczka amatorka która w tym roku wyhodowała swój pierwszy jarmuż i piękne dynie.
Lokalna patriotka zakochana w rodzimym Podlasiu i jego przyrodzie...
Uczestnicy przygotowali m.in. smakowite pierożki, ciastka a la pieguski z cieciorki, sałatki, zupy...
Warsztaty ciszyły się sporym zainteresowaniem. |
Przygotowania "smalcu" z fasoli, śliwki i gruszek. A uśmiech towarzyszył nam przez cały czas! |
Kolejne wcielenie soczewicy, tym razem w roli sałatki. Do tego orzechy, czerwona cebulka i natka pietruszki. |
Połączenia na pierwszy rzut oka absurdalne, czyli strączki, mleko kokosowe i natka pietruszki. Smak? Zupa rozpływała się w ustach.. ;) |
..i nadszedł czas na konsumpcje! |
Praca zespołowa to podstawa. |
Macie smak na kolejne warsztaty? Zapraszamy już teraz na majowe warsztaty kulinarne! :)